''Dostępny żłobek'' FEMP.06.05-IP.02-0139/24
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis luty 2025

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 05-05-2024

754 kcal             

Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka z indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz biały z kiełbaską 200g (pszenica, seler)

Kurczak z ryżem i warzywami po chińsku 180g (seler, soja)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl jagodowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt, woda  (owies, mleko)

WTOREK 

06-05-2024

792 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem  100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa fasolowa z ziemniaczkami 200g (seler)

Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i truskawkami 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb graham 30g, pasta z tuńczyka i twarogu 20g, papryka 20g, herbatka melisa bez cukru 150g (pszenica, mleko, ryba- tuńczyk)

ŚRODA

07-05-2024

                  755 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler)

Indyk w sosie paprykowym, ziemniaki, brokuł gotowany z oliwą 50g,80g,50g  (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasztet domowy 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko)

CZWARTEK

08-05-2024

                             

782 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Gulasz wieprzowo – wołowy z papryką, marchewką i pietruszką,  kasza jęczmienna wiejska, ogórek małosolny tarty 80g, 80g,50g (pszenica, jęczmień)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń czekoladowy z musem wiśniowym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (pszenica, mleko)

PIĄTEK

09-05-2024                             

                765 kcal           

Pudding ryżowy na mleku z jabłkiem i cynamonem 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy 150ml

Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, herbatniki bez cukru 10g,  woda (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

12-05-2024

                   718 kcal             

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)                             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Wiosenna zupa z kalarepą 200g (seler)

Pieczone podudzia z kurczaka bez kości, ziemniaki, mini marchew z oliwą 50g, 80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy jogurt wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica,  mleko)

WTOREK 

13-05-2024

724 kcal             

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Kasza pęczak z indykiem, papryką, fasolką szparagową i cukinią 180g  (jęczmień, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 (pszenica, żyto, mleko)

ŚRODA

14-05-2024

                  799 kcal  

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko)            

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami 200g (mleko, seler)

Makaron z białym serem i musem truskawkowym 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy kisiel z owocami 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g, woda (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

15-05-2024

                             

789 kcal           

Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto,  mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa z fasolki szparagowej zabielana z zacierką 200g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Schab w sosie własnym, ziemniaki, buraczki 50g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy twarożek czekoladowy 20g, banan 30g, woda (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko) 

PIĄTEK

16-05-2024                             

                798 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g,  kawa zbożowa z mlekiem (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko, jaja) 

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler)

Łosoś w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka, seler pieczone 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś)

Kompot wieloowocowy 150ml

Kasza manna na mleku  z musem malinowym 80g, herbatka bez cukru (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

19-05-2024

                   776 kcal             

Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa  bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk)

WTOREK 

20-05-2024

760 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ziemniaczana 200g (seler)

Kaszotto z soczewicą i warzywami 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Jabłko pieczone z jogurtem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (mleko)

ŚRODA

21-05-2024

                  758 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny  10g, woda (pszenica, owies, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Sznycelek cielęco - wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto ucierane z truskawkami 40g, woda (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

22-05-2024                

789 kcal           

Ryż  na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska 15g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml   (pszenica, żyto, sezam, mleko)                     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa koperkowa z ryżem  200g (seler)

Pierogi ruskie polane masełkiem, mini marchew z oliwą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Panna cotta z musem malinowym 80g, herbatniki bez cukru 10g, woda (pszenica, mleko)

PIĄTEK

23-05-2024                             

               776 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z zielonych warzyw  z grzankami 200g (pszenica, seler)

Klopsiki rybne z dorsza w sosie pomidorowym, ryż, brukselka gotowana z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko,  ryba-dorsz)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl tropikalny 80g, biszkopty 10g, woda (mleko, pszenica, jaja)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

26-05-2024

                   725 kcal             

Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek kiszony 180g, 60g (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (mleko)

WTOREK 

27-05-2024

723 kcal             

Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica,  żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler)

Fileciki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, marchew gotowana 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek waniliowy 20g, banan 1/3 szta, herbatka z lipy  bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

28-05-2024

                  796 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto,  mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczony seler i pietruszka 50g,80g,50g  (pszenica, gorczyca, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Deserek waniliowy z serka homogenizowanego bez cukru  80g, truskawki 30g , woda (mleko)

CZWARTEK

29-05-2024

                             

799 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem  (pszenica, żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Żurek z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler)

Makaron penne z kurczakiem i w sosie szpinakowo – śmietanowym 160g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń waniliowy z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (pszenica, mleko)

PIĄTEK

30-05-2024                             

                718 kcal           

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Ryż z koktajlem malinowym 180g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pomidorowa pasta rybna ze szprotkami 20g, ogórek kiszony 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-05-08 11:32:14
Ilość wyświetleń: 10937

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej