Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis luty 2025

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 31-03-2024

762 kcal             

Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka z indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Żurek z kiełbaską i ziemniakami 200g (pszenica, seler)

Kurczak z ryżem i warzywami w sosie słodko kwaśnym 180g (seler, soja)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl szarlotkowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt, woda  (owies, mleko)

WTOREK 

01-04-2024

846 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem  100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler)

Polędwiczki drobiowe, ziemniaki, gotowany kalafior z bułką tartą 50g,80g,50g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb graham 30g, pasta z tuńczyka i twarogu 20g, papryka 20g, herbatka melisa bez cukru 150g (pszenica, mleko, ryba- tuńczyk)

ŚRODA

02-04-2024

                  803 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z marchewki  z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i musem jagodowym 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasztet domowy 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko)

CZWARTEK

03-04-2024

                             

719 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z ziemniakami 200g (seler)

Chilli con carne z czerwoną fasolą, pomidorami, papryką i kukurydzą,  kasza bulgur 120g, 80g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe owsiane muffinki z owocami - wypiek wł. 40g, jabłko ½ szt , herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

04-04-2024                             

                745 kcal           

Pudding ryżowy na mleku z jabłkiem i cynamonem 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, mini marchewka z oliwą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy 150ml

Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, chrupki kukurydziane do rączki 3g,  woda (mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

07-04-2024

                   619 kcal             

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)                             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Wiosenna zupa z kapustą 200g (seler)

Pieczone podudzia z kurczaka bez kości, ziemniaki, buraczki gotowane 50g+30ml, 80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy jogurt z mango i otrębami pszennymi 80g, herbatniki 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica,  mleko)

WTOREK 

08-04-2024

714 kcal             

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Schab w sosie własnym, ziemniaki, brokuł z pary z oliwą 50g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 (pszenica, żyto, mleko)

ŚRODA

09-04-2024

                  906 kcal  

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko)            

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa z fasolki szparagowej zabielana z zacierką 200g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto marchewkowe 40g, gruszka ½ szt, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

10-04-2024

                             

836 kcal           

Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto,  mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami 200g (mleko, seler)

Pierogi z mięskiem wieprzowo - wołowym polane masełkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, twarożek jagodowy 20g, banan 30g,  kawa zbożowa z mlekiem (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko) 

PIĄTEK

11-04-2024                             

                768 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g,  kawa zbożowa z mlekiem (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko, jaja) 

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler)

Łosoś w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka pieczona 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś)

Kompot wieloowocowy 150ml

Czekoladowa kasza manna  z musem wiśniowym 80g (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

14-04-2024

                   766 kcal             

Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa z grochu łuskanego z ziemniaczkami 200g (seler)

Makaron z białym serem i musem truskawkowym 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa  bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk)

WTOREK 

15-04-2024

750 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ziemniaczana 200g (seler)

Fileciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana, brukselka gotowana 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl bananowo - jagodowy 80g, biszkopty 10g, woda (mleko, pszenica, jaja)

ŚRODA

16-04-2024

                  756 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny  10g, woda (pszenica, owies, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Sznycelek wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, buraczki, marchewka z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Deserek waniliowo - kakaowy z serka homogenizowanego bez cukru  80g, gruszka 1/3 szt , woda (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

17-04-2024                

608 kcal           

Ryż  na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska 15g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml   (pszenica, żyto, sezam, mleko)                     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa pomidorowa zabielana  z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler)

Kaszotto z soczewicą i warzywami 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe racuszki bez cukru z jabłkiem i sosem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

18-04-2024                             

                686 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Klopsiki rybne z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaczki, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko,  ryba-dorsz)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy kisiel z owocami 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g, woda (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

21-04-2024

                   713 kcal             

Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek kiszony 180g, 60g (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (mleko)

WTOREK 

22-04-2024

695 kcal             

Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica,  żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa koperkowa z ryżem  200g (seler)

Łazanki z cielęcinką i indykiem, kapustą i warzywami 180g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek brzoskwiniowy 20g, banan 1/3 szt, , herbatka z lipy  bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

23-04-2024

                  892 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto,  mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczony seler i pietruszka 50g,80g,50g  (pszenica, gorczyca, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto ucierane z truskawkami 40g, woda (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

24-04-2024

                             

776 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem  (pszenica, żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz biały z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler)

Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 50ml,80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń waniliowy z musem malinowym 80g, gruszka 1/3 szt, woda (pszenica, mleko)

PIĄTEK

25-04-2024                             

                724 kcal           

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z zielonych warzyw z grzankami ziołowymi 200g (pszenica, seler)

Leniwe z koktajlem z owoców leśnych 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta rybna z makrelą  20g, ogórek kiszony 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 28-04-2024

762 kcal             

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa  ziemniaczana 200g (mleko, seler)

Gulasz drobiowy z marchewką i pietruszką, kasza bulgur, ogórek kiszony tarty 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy                    

Koktajl bananowo - szpinakowy na jogurcie 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko, owies)

WTOREK 

29-04-2024

846 kcal             

Płatki ryżowe na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 200g (mleko, seler)

Makaron kokardki w sosie warzywnym z soczewicą posypany mozzarellą 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy                                                  

Domowe ciasto drożdżowe z owocami 60g, kakao (pszenica,  jaja, mleko)

ŚRODA

30-04-2024

                  803 kcal  

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska – wyr. wł.15g, rzodkiewka 20g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa pomidorowa z makaronem 200g (pszenica, seler)

Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, kasza bulgur, gotowany kalafior z oliwą  80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Deser jogurtowo - kokosowy z mango 80g, herbatniki pełnoziarniste 10g  (pszenica, mleko)

PIĄTEK

02-05-2024                             

                819 kcal           

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z ziemniaka i pora z grzankami 200g (pszenica)

Ryż z koktajlem truskawkowym 180g (mleko)

Kompot wieloowocowy

Weka 30g, pasta z zielonego groszku 20g, papryka 20g, herbatka owocowa bez cukru 150g (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2025-03-31 08:36:23
Ilość wyświetleń: 10405

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej