JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 30-09-2024 662 kcal |
Chleb pełnoziarnisty 30g, masło 3g, ser żółty 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko) JABŁKO |
Zupa ogórkowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Pieczony kurczak, ziemniaki zapiekane, mini marchewka skropiona oliwą 50g,80g,50g (-) Kompot wieloowocowy |
Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko) |
WTOREK 01-10-2024 846 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g , chleb słonecznikowy 30g masło 3g, krakowska sucha 20g, pomidor 20g (pszenica, owies, żyto, mleko) MARCHEW |
Zupa koperkowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, ryż, brokuł gotowany 50g + 50ml,80g,50g (jaja, gorczyca, mleko) Kompot wieloowocowy |
Chleb pszenno-żytni 30g, masło 3g, pasta warzywna z soczewicą 20g, papryka 20g, herbata rumiankowa (pszenica, mleko) |
ŚRODA 02-10-2024 803 kcal |
Bułka 30g masło 3g, pasta rybna 30g, ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko, ryba-szprotki) ŚLIWKA |
Barszcz biały z ziemniakami 200g(pszenica, seler) Makaron z sosem warzywno - mięsnym 180g (pszenica, seler) Kompot wieloowocowy |
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 40g, herbata z cytryną (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 03-10-2024
719 kcal |
Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb graham 30g masło 3g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) BANAN |
Zupa pomidorowa z ryżem 200g(seler) Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka 50g,80g,50g (pszenica, gorczyca, mleko) Kompot wieloowocowy |
Rogal maślany, śliwka (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 04-10-2024 819 kcal |
Chleb kukurydziany 30g masło 3g, twarożek 15g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (jęczmień, żyto, mleko) GRUSZKA |
Krem z brokuła z grzankami 200g(pszenica, seler) Racuchy z jabłkiem i sosem waniliowym 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Budyń waniliowy z musem jagodowym 80g, jabłko ½ szt (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 07-10-2024 713 kcal |
Chleb rodzinny 30g, masło 3g, ser żółty 20g, ogórek kiszony 20g, bawarka 150g (pszenica, żyto, mleko) JABŁKO |
Żurek z kiełbaską i ziemniakami 200g(pszenica, seler) Kurczak z ryżem i warzywami po chińsku 180g (seler, soja) Kompot wieloowocowy |
Obwarzanek 1/3 szt, banan ½ szt (pszenica) |
WTOREK 08-10-2024 695 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 3g, serek naturalny bieluch 15g, powidła śliwkowe 5g (pszenica, żyto, mleko) POMIDORKI |
Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler) Kotlet de’volaille, ziemniaki, surówka z buraczków 50g,80g,50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Pizza z szynką, mozzarellą, papryką i kukurydzą ½ szt, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 09-10-2024 892 kcal |
Chleb serwatkowy 30g z masłem 3g, jajo 1/3 szt w sosie jogurtowo - majonezowym ze szczypiorkiem 20g, papryka 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko, jaja, gorczyca) BANAN |
Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler) Naleśniki z serkiem owocowym 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Weka 30g, masło 3g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa 150g (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 10-10-2024
776 kcal |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną 230g, chleb pełnoziarnisty 30g,masło 3g, schab pieczony 20g, pomidor 20g, sałata (pszenica, żyto, mleko) ŚLIWKA |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 200g (seler) Chilli con carne wieprzowo-wołowe z pomidorami, kukurydzą i fasolą, kasza bulgur 120g, 50g (pszenica) Kompot wieloowocowy |
Sałatka owocowa 80g (jabłko, gruszka, ananas), jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi 60g (mleko) |
PIĄTEK 11-10-2024 724 kcal |
Chleb krajan z ziarnami 30g masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata,herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko) GRUSZKA |
Krupnik jęczmienny 200g(jęczmień, seler) Łosoś w sosie śmietanowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona 80g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś) Kompot wieloowocowy |
Domowy jogurt brzoskwiniowy 80g, wafel ryżowy 1 szt (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14-10-2024 619 kcal |
Chleb krakowski 30g, masło 3g, ser żółty 20g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) BANAN |
Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Gulasz drobiowy z papryką, kasza pęczak jęczmienny, ogórek kiszony 50g+30ml, 80g,50g (jęczmień, seler) Kompot wieloowocowy |
Koktajl szarlotkowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafle ryżowe 1 szt (owies, mleko) |
WTOREK 15-10-2024 714 kcal |
Płatki ryżowe na mleku 150g, chleb graham 30g, masło 3g, szynka z pieca, ogórek 20g (pszenica, mleko) ŚLIWKA |
Zupa grysikowa 200g(pszenica, seler) Pieczone nóżki z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jogurtu 50g, 80g, 50g (mleko) Kompot wieloowocowy |
Czekoladowa kasza manna z musem wiśniowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (pszenica, mleko) |
ŚRODA 16-10-2024 906 kcal |
Chleb pełnoziarnisty 30g, masło 3g, parówka drobiowa ½ szt, keczup 3g, pomidorki koktajlowe 30g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) JABŁKO
|
Barszcz czerwony z ziemniakami 200g(seler) Penne z mięsem mielonym i warzywami 180g (pszenica) Kompot wieloowocowy |
Domowe ciasto marchewkowe 40g, kakao 150g (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 17-10-2024
836 kcal |
Płatki owsiane na mleku 215g, chleb pszenno-żytni z czarnuszką 30g, masło 3g, krakowska sucha 10g, papryka (pszenica, żyto, owies, mleko) KALAREPA |
Zupa z fasolki szparagowej z zacierką 200g(pszenica, jaja, seler) Pierogi ruskie 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Bułka cynamonowa ½ szt, śliwka (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 18-10-2024 768 kcal |
Chleb kukurydziany 30g z masłem 3g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko, ryba-sardynki) GRUSZKA |
Krem z dyni i marchewki z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler) Leniwe owsiane z musem malinowym 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Chleb słonecznikowy 3g, masło 3g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata ziołowa (pszenica, jaja, żyto, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 21-10-2024 766 kcal |
Chleb pszenny z otrębami 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) JABŁKO |
Zupa brokułowa z kaszą jaglaną 200g(seler) Makaron z białym serem i prażonym jabłkiem z cynamonem 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy |
Chleb słonecznikowy 30g, masło 3g, pasta z suszonych pomidorów 15g, ogórek 20g, herbata rumiankowa (pszenica, żyto, mleko) |
WTOREK 22-10-2024 750 kcal |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami 150g, chleb graham 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko) MARCHEW |
Zupa ziemniaczana 200g(seler) Fileciki z kurczaka w sosie pomidorowym, kuksus perłowy, warzywa z pary z oliwą 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Koktajl bananowo - wiśniowy 80g, biszkopty 10g (mleko, pszenica, jaja) |
ŚRODA 23-10-2024 756 kcal |
Bułka 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z kukurydzą 15g, papryka 20g, kakao (pszenica, żyto, mleko, jaja) BANAN |
Zupa pomidorowa z ryżem 200g(seler) Sznycel wieprzowy pieczony, ziemniaki, buraczki zasmażane 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Tosty z serem i szynką ½ szt, kalarepa 20g, herbata ziołowa (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 24-10-2024 608 kcal |
Chleb serwatkowy 30g z masłem 3g, szynka z indyka 20g, pomidor 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) GRUSZKA |
Zupa ogórkowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Indyk pieczony w jarzynach, ryż, surówka z rzodkiewki i jabłka 100g, 80g, 50g (mleko) Kompot wieloowocowy |
Galaretka jogurtowo - truskawkowa 80g, herbatniki 10g (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 25-10-2024 686 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb pszenno-żytni 30g z masłem 3g, twarożek pomidorowy 15g, ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko) ŚLIWKA |
Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Ryba panierowana, ziemniaki, mini marchew 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, ryba-miruna) Kompot wieloowocowy |
Paluch drożdżowy ½ szt, jabłko ½ szt (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 28-10-2024 792 kcal |
Chleb serwatkowy 30g, masło 3g, ser żółty 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) GRUSZKA |
Zupa pieczarkowa z ryżem 200g(seler) Spaghetti bolognese 180g (pszenica, mleko, seler) Kompot wieloowocowy |
Jogurt truskawkowy 120g z owsianym crunchem 30g (mleko, owies) |
WTOREK 29-10-2024 769 kcal |
Płatki owsiane na mleku 230g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 3g, krakowska sucha 10g, ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, owies, mleko) POMIDORKI |
Rosół z makaronem 200g(pszenica, seler) Kotlet z indyka z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Domowe gofry 30g, dżem malinowy 20g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 30-10-2024 792 kcal |
Chleb pełnoziarnisty 30g z masłem 3g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) BANAN |
Zupa kalafiorowa z zacierką 200g(pszenica, jaja, seler) Pampuchy i sosem jogurtowo - jagodowym 180g (mleko, pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy |
Weka 30g, masło 3g, pasta drobiowo - warzywna 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa (pszenica, żyto, mleko) |
CZWARTEK 31-10-2024
694 kcal |
Chleb graham 30g z masłem 3g, pasta twarożkowa z tuńczykiem 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk) JABŁKO |
Barszcz czerwony z ziemniakami 200g(seler) Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna wiejska, surówka szwedzka 80g,80g,50g (jęczmień) Kompot wieloowocowy |
Ryż na mleku z musem truskawkowym 80g, biszkopty 10g, (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Wysiołek Luborzycki
ul. Szkolna 1