JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 31-03-2024 762 kcal |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka z indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Żurek z kiełbaską i ziemniakami 200g (pszenica, seler) Kurczak z ryżem i warzywami w sosie słodko kwaśnym 180g (seler, soja) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl szarlotkowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt, woda (owies, mleko) |
WTOREK 01-04-2024 846 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem 100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler) Polędwiczki drobiowe, ziemniaki, gotowany kalafior z bułką tartą 50g,80g,50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb graham 30g, pasta z tuńczyka i twarogu 20g, papryka 20g, herbatka melisa bez cukru 150g (pszenica, mleko, ryba- tuńczyk) |
ŚRODA 02-04-2024 803 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler) Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i musem jagodowym 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasztet domowy 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 03-04-2024
719 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 200g (seler) Chilli con carne z czerwoną fasolą, pomidorami, papryką i kukurydzą, kasza bulgur 120g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe owsiane muffinki z owocami - wypiek wł. 40g, jabłko ½ szt , herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 04-04-2024 745 kcal |
Pudding ryżowy na mleku z jabłkiem i cynamonem 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, mini marchewka z oliwą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna) Kompot wieloowocowy 150ml |
Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, chrupki kukurydziane do rączki 3g, woda (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 07-04-2024 619 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, woda (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Wiosenna zupa z kapustą 200g (seler) Pieczone podudzia z kurczaka bez kości, ziemniaki, buraczki gotowane 50g+30ml, 80g,50g (-) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy jogurt z mango i otrębami pszennymi 80g, herbatniki 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, mleko) |
WTOREK 08-04-2024 714 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Schab w sosie własnym, ziemniaki, brokuł z pary z oliwą 50g, 80g, 50g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułeczka wieloziarnista 30g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 (pszenica, żyto, mleko) |
ŚRODA 09-04-2024 906 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa z fasolki szparagowej zabielana z zacierką 200g (pszenica, jaja, mleko, seler) Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe ciasto marchewkowe 40g, gruszka ½ szt, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 10-04-2024
836 kcal |
Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami 200g (mleko, seler) Pierogi z mięskiem wieprzowo - wołowym polane masełkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, twarożek jagodowy 20g, banan 30g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
PIĄTEK 11-04-2024 768 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler) Łosoś w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka pieczona 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś) Kompot wieloowocowy 150ml |
Czekoladowa kasza manna z musem wiśniowym 80g (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14-04-2024 766 kcal |
Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa z grochu łuskanego z ziemniaczkami 200g (seler) Makaron z białym serem i musem truskawkowym 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk) |
WTOREK 15-04-2024 750 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ziemniaczana 200g (seler) Fileciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana, brukselka gotowana 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl bananowo - jagodowy 80g, biszkopty 10g, woda (mleko, pszenica, jaja) |
ŚRODA 16-04-2024 756 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny 10g, woda (pszenica, owies, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Sznycelek wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, buraczki, marchewka z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Deserek waniliowo - kakaowy z serka homogenizowanego bez cukru 80g, gruszka 1/3 szt , woda (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 17-04-2024 608 kcal |
Ryż na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska 15g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, sezam, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa pomidorowa zabielana z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler) Kaszotto z soczewicą i warzywami 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe racuszki bez cukru z jabłkiem i sosem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 18-04-2024 686 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Klopsiki rybne z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaczki, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba-dorsz) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy kisiel z owocami 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g, woda (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 21-04-2024 713 kcal |
Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek kiszony 180g, 60g (jęczmień, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (mleko) |
WTOREK 22-04-2024 695 kcal |
Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa koperkowa z ryżem 200g (seler) Łazanki z cielęcinką i indykiem, kapustą i warzywami 180g (pszenica) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek brzoskwiniowy 20g, banan 1/3 szt, , herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 23-04-2024 892 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczony seler i pietruszka 50g,80g,50g (pszenica, gorczyca, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe ciasto ucierane z truskawkami 40g, woda (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 24-04-2024
776 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz biały z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler) Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 50ml,80g,50g (-) Kompot wieloowocowy 150ml |
Budyń waniliowy z musem malinowym 80g, gruszka 1/3 szt, woda (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 25-04-2024 724 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z zielonych warzyw z grzankami ziołowymi 200g (pszenica, seler) Leniwe z koktajlem z owoców leśnych 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta rybna z makrelą 20g, ogórek kiszony 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 28-04-2024 762 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ziemniaczana 200g (mleko, seler) Gulasz drobiowy z marchewką i pietruszką, kasza bulgur, ogórek kiszony tarty 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, seler) Kompot wieloowocowy |
Koktajl bananowo - szpinakowy na jogurcie 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko, owies) |
WTOREK 29-04-2024 846 kcal |
Płatki ryżowe na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 200g (mleko, seler) Makaron kokardki w sosie warzywnym z soczewicą posypany mozzarellą 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy |
Domowe ciasto drożdżowe z owocami 60g, kakao (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 30-04-2024 803 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska – wyr. wł.15g, rzodkiewka 20g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa pomidorowa z makaronem 200g (pszenica, seler) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, kasza bulgur, gotowany kalafior z oliwą 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Deser jogurtowo - kokosowy z mango 80g, herbatniki pełnoziarniste 10g (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 02-05-2024 819 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z ziemniaka i pora z grzankami 200g (pszenica) Ryż z koktajlem truskawkowym 180g (mleko) Kompot wieloowocowy |
Weka 30g, pasta z zielonego groszku 20g, papryka 20g, herbatka owocowa bez cukru 150g (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Wysiołek Luborzycki
ul. Szkolna 1