JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 30-06-2025 739 kcal |
Lane kluski na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler) Makaron kokardki w sosie warzywnym z soczewicą posypany mozzarellą 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy |
Koktajl bananowo – wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 1 szt (pszenica, mleko) |
WTOREK 01-07-2025 754 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa fasolowa z ziemniaczkami 200g (seler) Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i truskawkami 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Budyń czekoladowy z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g, (pszenica, mleko) |
ŚRODA 02-07-2025 765 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz biały 200g (pszenica, żyto, seler) Indyk w sosie paprykowym, ziemniaki, brokuł gotowany z oliwą 50g,80g,50g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, herbatniki bez cukru 10g (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 03-07-20245 788 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem 100% owoców 7g, kawa zbożowa z mlekiem 150g (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler) Gulasz wieprzowo – cielęcy z papryką, marchewką i pietruszką, kasza jęczmienna wiejska, kalafior gotowany z oliwą 80g, 80g,50g (pszenica) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe orkiszowe gofry 40g, serek waniliowy 15g, dżem 5g, melon 40g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 04-07-2025 755 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, mizeria 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe ciasto biszkoptowe z jagodami 40g, kakao 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 07-07-2025 729 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Wiosenna zupa z kalarepą 200g (seler) Stripsy z kurczaka ziemniaki, mini marchew z oliwą 50g, 80g,50g (-) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy jogurt wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, mleko) |
WTOREK 08-07-2025 736 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Schab w sosie własnym, ziemniaki, buraczki gotowane 50g, 80g, 50g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Kasza manna na mleku z musem malinowym 80g, herbatka bez cukru (pszenica, mleko) |
ŚRODA 09-07-2025 755 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Botwinka z ziemniakami 200g (seler) Pierogi z truskawkami i jogurtem waniliowym 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chałka z kruszonką 30g, domowy serek truskawkowy 15g, morela ½ szt , herbatka owocowa (pszenica, mleko, jaja) |
CZWARTEK 10-07-20245 742 kcal |
Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa koperkowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Kasza pęczak z indykiem, papryką i cukinią 180g (jęczmień, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy kisiel z owocami 80g, herbatniki bez cukru 10g (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 11-07-2025 720 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler) Miruna w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka, seler pieczone 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - miruna) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe owsiane muffinki z owocami - wypiek wł. 40g, brzoskwinia ½ , bawarka 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14-07-2025 768 kcal |
Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jaglany 300g (seler) Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl tropikalny 80g, biszkopty 10g (mleko, pszenica, jaja) |
WTOREK 15-07-2025 765 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ziemniaczana 200g (seler) Kaszotto z soczewicą i warzywami 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek truskawkowy 20g, nektarynka 1/3 szt, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 16-07-2025 798 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny 10g (pszenica, owies, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa koperkowa z makaronem 200g (pszenica, seler) Sznycelek cielęco - wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, marchewka z groszkiem na ciepło 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Pischinger z czekoladowym serkiem 30g, arbuz 40g (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 17-07-20245 767 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska 15g, pomidor 20g, kakao 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz biały z jajkiem 200g (pszenica, żyto, jaja, mleko, seler) Kopytka podane z indykiem w sosie warzywnym 160g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Panna cotta z musem malinowym 80g, herbatniki bez cukru 10g, (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 18-07-2025 745 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g bawarka 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z zielonych warzyw z grzankami 200g (pszenica, seler) Klopsiki rybne z dorsza w sosie pomidorowym, ryż, mix warzyw pieczony z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba-dorsz) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe ciasto ucierane z truskawkami 40g(pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 21-07-2025 735 kcal |
Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa jarzynowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek małosolny tarty 180g, 60g (jęczmień, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Jogurt naturalny z siemieniem lnianym i morelą 100g (mleko) |
WTOREK 22-07-2025 743 kcal |
Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler) Fileciki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, mizeria pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułka maślana 30g, serek a’la danio bananowy 20g, herbatka owocowa 150 ml (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 23-07-2025 789 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Żurek z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler) Łazanki z młodą kapustą 160g (pszenica) Kompot wieloowocowy 150ml
|
Deser jogurtowo - kokosowy z mango 80g, wafle ryżowe 10g (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 24-07-20245 786 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Kotlet drobiowy, ziemniaczki, buraki zasmażane na ciepło 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Drożdżówka z serem 40g, nektarynka ½ szt (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 25-07-2025 766 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa gulaszowa 200g (pszenica, seler) Makaron z białym serem i musem truskawkowym 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Budyń waniliowy z musem wiśniowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 28-07-2025 798 kcal |
Lane kluski na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler) Makaron penne z kurczakiem i w sosie szpinakowo – śmietanowym 160g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy |
Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, herbatniki 10g (pszenica, mleko) |
WTOREK 29-07-2025 778 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek brzoskwiniowy 15g, dżem 100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz czerwony z ziemniakami 200g (seler) Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, kasza bulgur, młoda kapusta zasmażana z koperkiem 50g, 80g, 50g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 150ml |
Deserek waniliowy z serka homogenizowanego bez cukru 80g, truskawki 30g (mleko) |
ŚRODA 30-07-2025 785 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa 15g, ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler) Pierogi z mięskiem polane masełkiem, mini marchew z oliwą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe ciasto marchewkowe 40g, kakao (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 31-07-20245 741 kcal |
Chleb mieszany z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa krem z białych warzyw z grzankami 200g (pszenica, seler) Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 30ml,80g,50g (-) Kompot wieloowocowy 150ml |
Galaretka owocowa 80g z kleksem jogurtu waniliowego 20g (mleko) |
PIĄTEK 01-08-2025 725 kcal |
Pudding ryżowy na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Paluszki rybne, ziemniaki, fasolka szparagowa żółta z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl bananowo – brzoskwiniowy 80g, wafle ryżowe 10g (mleko, pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Wysiołek Luborzycki
ul. Szkolna 1