JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 05-05-2024 754 kcal |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka z indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz biały z kiełbaską 200g (pszenica, seler) Kurczak z ryżem i warzywami po chińsku 180g (seler, soja) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl jagodowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt, woda (owies, mleko) |
WTOREK 06-05-2024 792 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem 100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa fasolowa z ziemniaczkami 200g (seler) Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i truskawkami 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb graham 30g, pasta z tuńczyka i twarogu 20g, papryka 20g, herbatka melisa bez cukru 150g (pszenica, mleko, ryba- tuńczyk) |
ŚRODA 07-05-2024 755 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler) Indyk w sosie paprykowym, ziemniaki, brokuł gotowany z oliwą 50g,80g,50g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasztet domowy 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 08-05-2024
782 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Gulasz wieprzowo – wołowy z papryką, marchewką i pietruszką, kasza jęczmienna wiejska, ogórek małosolny tarty 80g, 80g,50g (pszenica, jęczmień) Kompot wieloowocowy 150ml |
Budyń czekoladowy z musem wiśniowym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 09-05-2024 765 kcal |
Pudding ryżowy na mleku z jabłkiem i cynamonem 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna) Kompot wieloowocowy 150ml |
Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, herbatniki bez cukru 10g, woda (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 12-05-2024 718 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, woda (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Wiosenna zupa z kalarepą 200g (seler) Pieczone podudzia z kurczaka bez kości, ziemniaki, mini marchew z oliwą 50g, 80g,50g (-) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy jogurt wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, mleko) |
WTOREK 13-05-2024 724 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Kasza pęczak z indykiem, papryką, fasolką szparagową i cukinią 180g (jęczmień, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułeczka wieloziarnista 30g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 (pszenica, żyto, mleko) |
ŚRODA 14-05-2024 799 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami 200g (mleko, seler) Makaron z białym serem i musem truskawkowym 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy kisiel z owocami 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g, woda (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 15-05-2024
789 kcal |
Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa z fasolki szparagowej zabielana z zacierką 200g (pszenica, jaja, mleko, seler) Schab w sosie własnym, ziemniaki, buraczki 50g, 80g, 50g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy twarożek czekoladowy 20g, banan 30g, woda (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
PIĄTEK 16-05-2024 798 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler) Łosoś w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka, seler pieczone 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś) Kompot wieloowocowy 150ml |
Kasza manna na mleku z musem malinowym 80g, herbatka bez cukru (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 19-05-2024 776 kcal |
Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk) |
WTOREK 20-05-2024 760 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ziemniaczana 200g (seler) Kaszotto z soczewicą i warzywami 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Jabłko pieczone z jogurtem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (mleko) |
ŚRODA 21-05-2024 758 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny 10g, woda (pszenica, owies, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Sznycelek cielęco - wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe ciasto ucierane z truskawkami 40g, woda (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 22-05-2024 789 kcal |
Ryż na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska 15g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, sezam, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa koperkowa z ryżem 200g (seler) Pierogi ruskie polane masełkiem, mini marchew z oliwą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Panna cotta z musem malinowym 80g, herbatniki bez cukru 10g, woda (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 23-05-2024 776 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z zielonych warzyw z grzankami 200g (pszenica, seler) Klopsiki rybne z dorsza w sosie pomidorowym, ryż, brukselka gotowana z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba-dorsz) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl tropikalny 80g, biszkopty 10g, woda (mleko, pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 26-05-2024 725 kcal |
Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek kiszony 180g, 60g (jęczmień, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (mleko) |
WTOREK 27-05-2024 723 kcal |
Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler) Fileciki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, marchew gotowana 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek waniliowy 20g, banan 1/3 szta, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 28-05-2024 796 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczony seler i pietruszka 50g,80g,50g (pszenica, gorczyca, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Deserek waniliowy z serka homogenizowanego bez cukru 80g, truskawki 30g , woda (mleko) |
CZWARTEK 29-05-2024
799 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Żurek z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler) Makaron penne z kurczakiem i w sosie szpinakowo – śmietanowym 160g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Budyń waniliowy z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 30-05-2024 718 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler) Ryż z koktajlem malinowym 180g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pomidorowa pasta rybna ze szprotkami 20g, ogórek kiszony 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Wysiołek Luborzycki
ul. Szkolna 1