''Dostępny żłobek'' FEMP.06.05-IP.02-0139/24
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis luty 2025

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 02-06-2024

768 kcal             

Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka z indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl bananowo szpinakowy na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt (mleko)

WTOREK 

03-06-2024

787 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem  100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa z makaronem 200g (pszenica, seler)

Sznycelek drobiowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, mizeria 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb graham 30g, pasta z tuńczyka i twarogu 20g, ogórek 20g, herbatka melisa bez cukru 150g (pszenica, mleko, ryba- tuńczyk)

ŚRODA

04-06-2024

                  765 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa grochowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i truskawkami 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasztet domowy 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko)

CZWARTEK

05-06-2024

                             

782 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Botwinka z ziemniakami 200g (seler)

Gulasz drobiowy, kasza pęczak jęczmienny, mini marchew 50g+30ml, 80g,50g  (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń waniliowy na mleku z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (pszenica, mleko)

PIĄTEK

06-06-2024                             

                778 kcal           

Ryż na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko)      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, gotowana dynia i seler z oliwą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba – miruna, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Galaretka owocowa z sosem waniliowym 80g, herbatniki bez cukru 10g (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

09-06-2024

                   735 kcal             

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko)                             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Wiosenna zupa z kalarepą 200g (seler)

Polędwiczki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, pieczone buraczki i pietruszka 50g,80g,50g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi 80g, wafelek ryżowy 10g (owies,  mleko)

WTOREK 

10-06-2024

756 kcal             

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 30ml,80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, twarożek z rzodkiewką i ogórkiem 20g, sałata 3g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml (pszenica, żyto, mleko)

ŚRODA

11-06-2024

                  785 kcal  

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko)            

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Żurek zabielany z ziemniaczkami 200g (pszenica, żyto, mleko, seler)

Makaron z białym serem i musem malinowym 180g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy kisiel z tartym jabłkiem 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

12-06-2024

                             

798 kcal           

Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto,  mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa z fasolki szparagowej z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Schab w sosie własnym, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy twarożek malinowy 20g, banan 30g, herbata owocowa bez cukru (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko) 

PIĄTEK

13-06-2024                             

                776 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g,  kawa zbożowa z mlekiem (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko, jaja) 

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z białych warzyw z grzankami 200g (pszenica, seler)

Łosoś w sosie ziołowym, kasza jaglana, brokuł i kalafior z pary 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś)

Kompot wieloowocowy 150ml

Czekoladowa kasza manna na mleku  z musem wiśniowym 80g, herbatka bez cukru (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

16-06-2024

                   764 kcal             

Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Łazanki z cielęcinką, indykiem i kapustą 180g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa  bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk)

WTOREK 

17-06-2024

758 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ziemniaczana 200g (seler)

Chilli con carne z czerwoną fasolą, pomidorami, papryką i kukurydzą,  kasza bulgur 120g, 80g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

Deserek waniliowo - kakaowy z serka homogenizowanego bez cukru  80g, jabłko 1/3 szt (mleko)

ŚRODA

18-06-2024

                  738 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny  10g (pszenica,  mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Sznycelek cielęco - wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, buraczki 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Muffinka owsiana z truskawkami 1/2 szt, kakao 150ml  (pszenica, owies, jaja, mleko)

         

PIĄTEK

20-06-2024                             

               755 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z cukinii  z grzankami 200g (pszenica, seler)

Klopsiki rybne z dorsza w sosie koperkowym, ryż, brokuł gotowany z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko,  ryba-dorsz)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl jagodowy 80g, biszkopty 10g (mleko, pszenica, jaja)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

23-06-2024

                   735 kcal             

Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Kasza pęczak z soczewicą, cielęciną i warzywami 180g (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Jogurt brzoskwiniowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko)

WTOREK 

24-06-2024

764 kcal             

Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica,  żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler)

Fileciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana, fasolka szparagowa gotowana z oliwą 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek malinowy 20g, banan 1/3 szt, herbatka z lipy  bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

25-06-2024

                  785 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto,  mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczona marchew i pietruszka 50g,80g,50g  (pszenica, gorczyca, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Pudding ryżowy na mleku z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko)

CZWARTEK

26-06-2024

                             

778 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem  (pszenica, żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz biały z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler)

Makaron penne z kurczakiem w sosie brokułowo – śmietanowym 160g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe racuszki bez cukru z jabłkiem i sosem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

27-26-2024                             

                769 kcal           

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z marchewki i ciecierzycy z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Leniwe z koktajlem truskawkowym 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

 

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pomidorowa pasta rybna ze szprotkami 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

30-06-2024

                   739 kcal             

Lane kluski na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler)

Makaron kokardki w sosie warzywnym z soczewicą posypany mozzarellą 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy                                                  

Koktajl bananowo – wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 1 szt (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-06-18 08:47:14
Ilość wyświetleń: 11402

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej