Rekrutacja na rok szkolny 2025 /2026
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis luty 2025

Jadłospis opracowany przez  psychodietetyk Paulinę Dobrowolską dietetyk dla mam i dzieci ,dla cateringu BIAŁA WILCZYCA.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03-03-2024

762 kcal             

Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Żurek z kiełbaską i ziemniakami 200g(pszenica, seler)

Kurczak z ryżem i warzywami w sosie słodko kwaśnym 180g (seler, soja)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl szarlotkowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt, woda  (owies, mleko)

WTOREK 

04-03-2024

846 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek naturalny bieluch 15g, powidła śliwkowe 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler)

Polędwiczki drobiowe, ziemniaki, pieczone buraczki i dynia 50g,80g,50g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy chlebek bananowy 40g, jabłko ½ szt, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

05-03-2024

                  803 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, woda (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler)

Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i pieczoną gruszką 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasta brokułowa 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko)

CZWARTEK

06-03-2024

                             

719 kcal           

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z ziemniakami 200g (seler)

Chilli con carne wieprzowo-wołowe z pomidorami, kukurydzą i fasolą,  kasza bulgur 120g, 50g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

Pizzerinka z szynką i serem 50g papryka 15g, herbata rumianek bez cukru 150ml  (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

07-03-2024                             

                819 kcal           

Pudding ryżowy na mleku z jabłkiem i cynamonem 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, mini marchewka z oliwą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe owsiane muffinki z owocami - wypiek wł. 40g, gruszka ½ szt , herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

10-03-2024

                   619 kcal             

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieczonego indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, woda (pszenica, żyto, mleko)                             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Wiosenna zupa z kapustą 200g (seler)

Gulasz wołowy  z papryką, kasza pęczak jęczmienny, ogórek kiszony 50g+30ml, 80g,50g  (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy jogurt jagodowy 80g, herbatniki 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

WTOREK 

11-03-2024

714 kcal             

Chleb mieszany 30g, masło 3g, twarożek czekoladowy 20g, banan 30g,  kawa zbożowa z mlekiem (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko) 

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Schab w sosie własnym, ziemniaki, brokuł z pary z oliwą 50g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe racuszki bez cukru z jabłkiem i sosem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

12-03-2024

                  906 kcal  

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko)            

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa z fasolki szparagowej zabielana z zacierką 200g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, chrupki kukurydziane do rączki 3g,  woda (-)

CZWARTEK

13-03-2024

                             

836 kcal           

Płatki ryżowe na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto,  mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami 200g (mleko, seler)

Pierogi z mięskiem wieprzowo - wołowym polane masełkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb słonecznikowy 3g, masło 3g, pasta drobiowa z pieczonymi warzywami 20g, rzodkiewka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica,  żyto, mleko)

PIĄTEK

14-03-2024                             

                768 kcal           

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z dynii  z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Łosoś w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka pieczona 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto marchewkowe 40g, gruszka ½ szt, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

17-03-2024

                   766 kcal             

Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa z grochu łuskanego z ziemniaczkami 200g (seler)

Makaron z białym serem i prażonym jabłkiem z cynamonem 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa  bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk)

WTOREK 

18-03-2024

750 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ziemniaczana 200g (seler)

Fileciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana perłowy, kalafior, cukinia z pary z oliwą z oliwek 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl bananowo - jagodowy 80g, biszkopty 10g, woda (mleko, pszenica, jaja)

ŚRODA

19-03-2024

                  756 kcal  

Płatki kukurydziane na mleku 150g, bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Sznycelek wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, brukselka gotowana 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Deserek waniliowo - kakaowy z serka homogenizowanego bez cukru  80g, jabłko ½ szt , woda (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

20-03-2024                

608 kcal           

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, twarożek 20g, dżem 100% owocowy 10g, gruszka 1/3 szt, kakao na mleku (pszenica, żyto,  mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa pomidorowa zabielana  z makaronem 200g (pszenica, mleko, seler)

Kaszotto z kurczakiem, dynią, porem i serem 180g (jęczmień, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy kisiel z owocami 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g, woda (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

21-03-2024                             

                686 kcal           

Ryż  na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, domowy hummus  20g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml   (pszenica, żyto, sezam, mleko)                     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Klopsiki rybne z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaczki, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko,  ryba-dorsz)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe muffinki jogurtowe na mące orkiszowej 80g, gruszka ½ szt, herbatka owocowa bez cukru 150ml  (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

24-03-2024

                   713 kcal             

Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek kiszony 180g, 60g (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g, woda (mleko)

WTOREK 

25-03-2024

695 kcal             

Chleb mieszany 30g masło 3g, jajo gotowane 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica,  żyto, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa koperkowa z ryżem  200g (seler)

Łazanki z cielęcinką i indykiem, kapustą i warzywami 180g

Kompot wieloowocowy 150ml

Weka 30g, serek bieluch 15g, dżem owocowy 100% 7g, banan ½ szt, , herbatka z lipy  bez cukru 150ml (pszenica, mleko)

ŚRODA

26-03-2024

                  892 kcal  

Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto,  mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczone buraczki, seler, pietruszka 50g,80g,50g  (pszenica, gorczyca, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto jogurtowe z owocami 40g, woda (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

27-03-2024

                             

776 kcal           

Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem  (pszenica, żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz biały z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler)

Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 50ml,80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń waniliowy z musem jagodowym 80g, gruszka ½ szt, woda (pszenica, mleko)

PIĄTEK

28-03-2024                             

                724 kcal           

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z brokuła z grzankami ziołowymi 200g(pszenica, seler)

Pierogi ruskie z masełkiem, cukinia, marchew, kalafior z pary z oliwą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta rybna z makrelą  20g, ogórek kiszony 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2025-03-03 09:04:30
Ilość wyświetleń: 10250

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej