''Dostępny żłobek'' FEMP.06.05-IP.02-0139/24
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis lipiec 2025

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

30-06-2025

                   739 kcal             

Lane kluski na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler)

Makaron kokardki w sosie warzywnym z soczewicą posypany mozzarellą 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy                                                  

Koktajl bananowo – wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 1 szt (pszenica, mleko)

WTOREK 

01-07-2025

                   754 kcal             

Chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, ogórek 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa fasolowa z ziemniaczkami 200g (seler)

Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i truskawkami 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń czekoladowy z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g,  (pszenica, mleko)

ŚRODA

02-07-2025

                   765 kcal                                   

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz biały 200g (pszenica, żyto, seler)

Indyk w sosie paprykowym, ziemniaki, brokuł gotowany z oliwą 50g,80g,50g  (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Galaretka owocowo - jogurtowa 80g, herbatniki bez cukru 10g (pszenica, mleko)

CZWARTEK

03-07-20245                             

                   788 kcal                          

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem  100% owoców 7g, kawa zbożowa z mlekiem 150g (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler)

Gulasz wieprzowo – cielęcy z papryką, marchewką i pietruszką,  kasza jęczmienna wiejska, kalafior gotowany z oliwą 80g, 80g,50g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe orkiszowe gofry 40g, serek waniliowy 15g, dżem 5g, melon 40g, herbatka z lipy  bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

04-07-2025                             

                   755 kcal             

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, bawarka (pszenica, żyto, mleko)     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, mizeria 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto biszkoptowe z jagodami 40g, kakao 150ml (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

07-07-2025

                   729 kcal                                               

Chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko)                             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Wiosenna zupa z kalarepą 200g (seler)

Stripsy z kurczaka ziemniaki, mini marchew z oliwą 50g, 80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy jogurt wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 10g, herbatka rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica,  mleko)

WTOREK 

08-07-2025

                   736 kcal             

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Schab w sosie własnym, ziemniaki, buraczki gotowane 50g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Kasza manna na mleku  z musem malinowym 80g, herbatka bez cukru (pszenica, mleko)

ŚRODA

09-07-2025

                   755 kcal                                   

Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko)            

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Botwinka z ziemniakami 200g (seler)

Pierogi z truskawkami i jogurtem waniliowym 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Chałka z kruszonką 30g, domowy serek truskawkowy 15g, morela ½ szt , herbatka owocowa (pszenica, mleko, jaja)

CZWARTEK

10-07-20245                             

                   742 kcal                          

Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, papryka 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto,  mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa koperkowa z zacierką  200g (pszenica, jaja, seler)

Kasza pęczak z indykiem, papryką i cukinią 180g  (jęczmień, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowy kisiel z owocami 80g, herbatniki bez cukru 10g (pszenica, mleko)

PIĄTEK

11-07-2025                             

                   720 kcal             

Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g,  kawa zbożowa z mlekiem (pszenica,  żyto,  jęczmień, mleko, jaja) 

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler)

Miruna w sosie szpinakowo - śmietanowym, ryż na sypko, marchewka, seler pieczone 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe owsiane muffinki z owocami - wypiek wł. 40g, brzoskwinia ½  , bawarka 150ml (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

14-07-2025

                   768 kcal                                               

Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, mleko)          

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jaglany 300g (seler)

Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl tropikalny 80g, biszkopty 10g  (mleko, pszenica, jaja)

WTOREK 

15-07-2025

                   765 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ziemniaczana 200g (seler)

Kaszotto z soczewicą i warzywami 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek truskawkowy 20g, nektarynka 1/3 szt, herbatka z lipy  bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

16-07-2025

                   798 kcal                                   

Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny  10g (pszenica, owies, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa koperkowa z makaronem  200g (pszenica, seler)

Sznycelek cielęco - wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, marchewka z groszkiem na ciepło  50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Pischinger z czekoladowym serkiem 30g, arbuz 40g (pszenica, mleko)

CZWARTEK

17-07-20245                             

                   767 kcal                          

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, szynka wiejska 15g, pomidor 20g, kakao 150ml   (pszenica, żyto,  mleko)                     

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz biały z jajkiem 200g (pszenica, żyto, jaja, mleko, seler)

Kopytka podane z indykiem w sosie warzywnym 160g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Panna cotta z musem malinowym 80g, herbatniki bez cukru 10g,  (pszenica, mleko)

PIĄTEK

18-07-2025                             

                   745 kcal             

Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g bawarka 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z zielonych warzyw  z grzankami 200g (pszenica, seler)

Klopsiki rybne z dorsza w sosie pomidorowym, ryż, mix warzyw pieczony z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko,  ryba-dorsz)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto ucierane z truskawkami 40g(pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

21-07-2025

                   735 kcal                                               

Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa jarzynowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Kasza pęczak z sosem warzywno - mięsnym z dodatkiem cielęcinki, ogórek małosolny tarty 180g, 60g (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy 150ml

Jogurt naturalny z siemieniem lnianym i morelą 100g (mleko)

WTOREK 

22-07-2025

                   743 kcal             

Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica,  żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler)

Fileciki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, mizeria pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Bułka maślana 30g, serek a’la danio bananowy 20g, herbatka owocowa 150 ml (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

23-07-2025

                   789 kcal                                   

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto,  mleko)       

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Żurek z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler)

Łazanki z młodą kapustą 160g (pszenica)

Kompot wieloowocowy 150ml

 

Deser jogurtowo - kokosowy z mango 80g, wafle ryżowe 10g  (pszenica, mleko)

CZWARTEK

24-07-20245                             

                   786 kcal                          

Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem  (pszenica, żyto, jaja, mleko)                      

Owoc / warzywo sezonowe 50g

 

Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler)

Kotlet drobiowy, ziemniaczki, buraki zasmażane na ciepło  50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Drożdżówka z serem 40g, nektarynka ½ szt (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

25-07-2025                             

                   766 kcal             

Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa gulaszowa 200g (pszenica, seler)

Makaron z białym serem i musem truskawkowym 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Budyń waniliowy z musem wiśniowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

JADŁOSPIS PODSTAWOWY

DATA

ŚNIADANIE

PRZEKĄSKA

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

28-07-2025

                   798 kcal                                 

Lane kluski na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka  20g, herbata z lipy bez cukru 150ml  (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)             

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Makaron penne z kurczakiem i w sosie szpinakowo – śmietanowym 160g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy                                                  

Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, herbatniki 10g (pszenica, mleko)

WTOREK 

29-07-2025

                   778 kcal             

Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek brzoskwiniowy 15g, dżem  100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Barszcz czerwony z ziemniakami 200g (seler)

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, kasza bulgur, młoda kapusta zasmażana z koperkiem  50g, 80g, 50g (pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy 150ml

Deserek waniliowy z serka homogenizowanego bez cukru  80g, truskawki 30g (mleko)

ŚRODA

30-07-2025

                   785 kcal                                   

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa 15g, ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler)

Pierogi z mięskiem polane masełkiem, mini marchew z oliwą 90g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 150ml

Domowe ciasto marchewkowe 40g, kakao (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

31-07-20245                             

                   741 kcal                          

Chleb mieszany z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko, jaja)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Zupa krem z białych warzyw z grzankami 200g (pszenica, seler)

Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 30ml,80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy 150ml

Galaretka owocowa 80g z kleksem jogurtu waniliowego 20g (mleko)

PIĄTEK

01-08-2025                             

                   725 kcal             

Pudding ryżowy na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko)

Owoc / warzywo sezonowe 50g

Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler)

Paluszki rybne, ziemniaki, fasolka szparagowa żółta z bułką tartą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba - miruna)

Kompot wieloowocowy 150ml

Koktajl bananowo – brzoskwiniowy  80g, wafle ryżowe 10g (mleko, pszenica, jaja)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-07-01 13:18:08
Ilość wyświetleń: 11524

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej