JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 02-06-2024 768 kcal |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną 150g, chleb mieszany 30g, ,masło 3g, szynka z indyka - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Spaghetti bolognese z mięskiem cielęco - drobiowym, kalafior z pary z oliwą z oliwek 160g, 50g (pszenica, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl bananowo szpinakowy na maślance 80g, wafelek ryżowy 1 szt (mleko) |
WTOREK 03-06-2024 787 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, serek malinowy 15g, dżem 100% owoców 7g, kakao na mleku 150g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ogórkowa z makaronem 200g (pszenica, seler) Sznycelek drobiowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, mizeria 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb graham 30g, pasta z tuńczyka i twarogu 20g, ogórek 20g, herbatka melisa bez cukru 150g (pszenica, mleko, ryba- tuńczyk) |
ŚRODA 04-06-2024 765 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa grochowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Naleśniki bez cukru z twarożkiem waniliowym i truskawkami 180g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułeczka wieloziarnista 30g, masło 3g, pasztet domowy 20g, papryka 20g, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 05-06-2024
782 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata 3g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Botwinka z ziemniakami 200g (seler) Gulasz drobiowy, kasza pęczak jęczmienny, mini marchew 50g+30ml, 80g,50g (jęczmień, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Budyń waniliowy na mleku z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 06-06-2024 778 kcal |
Ryż na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler) Pieczona miruna w panierce, ziemniaki, gotowana dynia i seler z oliwą 80g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba – miruna, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Galaretka owocowa z sosem waniliowym 80g, herbatniki bez cukru 10g (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 09-06-2024 735 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka drobiowa - wyr. wł. 15g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Wiosenna zupa z kalarepą 200g (seler) Polędwiczki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, pieczone buraczki i pietruszka 50g,80g,50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi 80g, wafelek ryżowy 10g (owies, mleko) |
WTOREK 10-06-2024 756 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym, brokuł gotowany z oliwą z oliwek 50g + 30ml,80g,50g (-) Kompot wieloowocowy 150ml |
Bułeczka wieloziarnista 30g, twarożek z rzodkiewką i ogórkiem 20g, sałata 3g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml (pszenica, żyto, mleko) |
ŚRODA 11-06-2024 785 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny - wyr. wł. 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka z mlekiem bez cukru (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Żurek zabielany z ziemniaczkami 200g (pszenica, żyto, mleko, seler) Makaron z białym serem i musem malinowym 180g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowy kisiel z tartym jabłkiem 80g, domowa chałka 20g z masłem 3g (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 12-06-2024
798 kcal |
Kluski lane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, szynka z pieca - wyr. wł. 15g, ogórek 20g, herbata z lipy bez cukry 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa z fasolki szparagowej z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Schab w sosie własnym, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą 50g, 80g, 50g (mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, domowy twarożek malinowy 20g, banan 30g, herbata owocowa bez cukru (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
PIĄTEK 13-06-2024 776 kcal |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 3g, rzodkiewka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z białych warzyw z grzankami 200g (pszenica, seler) Łosoś w sosie ziołowym, kasza jaglana, brokuł i kalafior z pary 50g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś) Kompot wieloowocowy 150ml |
Czekoladowa kasza manna na mleku z musem wiśniowym 80g, herbatka bez cukru (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 16-06-2024 764 kcal |
Płatki jaglane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka z indyka 15g, ogórek 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler) Łazanki z cielęcinką, indykiem i kapustą 180g (pszenica) Kompot wieloowocowy 150ml |
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pasta z tuńczykiem 20g, pomidor 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk) |
WTOREK 17-06-2024 758 kcal |
Chleb mieszany 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, jęczmień , żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ziemniaczana 200g (seler) Chilli con carne z czerwoną fasolą, pomidorami, papryką i kukurydzą, kasza bulgur 120g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy 150ml |
Deserek waniliowo - kakaowy z serka homogenizowanego bez cukru 80g, jabłko 1/3 szt (mleko) |
ŚRODA 18-06-2024 738 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, omlet bananowy 30g, serek naturalny 10g (pszenica, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krupnik jęczmienny 200g (jęczmień, seler) Sznycelek cielęco - wieprzowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, buraczki 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Muffinka owsiana z truskawkami 1/2 szt, kakao 150ml (pszenica, owies, jaja, mleko) |
PIĄTEK 20-06-2024 755 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z awokado 15g, rzodkiewka 20g herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko, jaja) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z cukinii z grzankami 200g (pszenica, seler) Klopsiki rybne z dorsza w sosie koperkowym, ryż, brokuł gotowany z oliwą 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko, ryba-dorsz) Kompot wieloowocowy 150ml |
Koktajl jagodowy 80g, biszkopty 10g (mleko, pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 23-06-2024 735 kcal |
Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler) Kasza pęczak z soczewicą, cielęciną i warzywami 180g (jęczmień, seler) Kompot wieloowocowy 150ml |
Jogurt brzoskwiniowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko) |
WTOREK 24-06-2024 764 kcal |
Chleb mieszany 30g masło 3g, jajecznica z masełkiem 25g, ogórek 20g, kawa zbożowa na mleku (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa pomidorowa z ryżem 200g (seler) Fileciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana, fasolka szparagowa gotowana z oliwą 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe pełnoziarniste gofry 40g, serek malinowy 20g, banan 1/3 szt, herbatka z lipy bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 25-06-2024 785 kcal |
Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, domowy schab pieczony w ziołach - wyr. wł. 15g, pomidor 20g, herbata owocowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Rosół z makaronem 200g (pszenica, jaja, seler) Kotlet drobiowy, ziemniaczki, pieczona marchew i pietruszka 50g,80g,50g (pszenica, gorczyca, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Pudding ryżowy na mleku z musem malinowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko) |
CZWARTEK 26-06-2024
778 kcal |
Bułka wieloziarnista 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny z suszoną śliwką 30g, ogórek kiszony 20g, herbatka bawarka z mlekiem (pszenica, żyto, jaja, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Barszcz biały z ziemniaczkami 200g(pszenica, mleko, seler) Makaron penne z kurczakiem w sosie brokułowo – śmietanowym 160g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml |
Domowe racuszki bez cukru z jabłkiem i sosem waniliowym 60g, herbatka owocowa bez cukru 150ml (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 27-26-2024 769 kcal |
Płatki owsiane na mleku 150g, chleb mieszany 30g, masło 3g, ser żółty 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa bez cukru 150ml (pszenica, żyto, owies, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Krem z marchewki i ciecierzycy z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler) Leniwe z koktajlem truskawkowym 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 150ml
|
Chleb mieszany 30g, masło 3g, pomidorowa pasta rybna ze szprotkami 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa bez cukru 150 ml(pszenica, mleko, ryba - makrela) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
JADŁOSPIS PODSTAWOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 30-06-2024 739 kcal |
Lane kluski na mleku 150g, chleb mieszany 30g masło 3g, szynka wiejska 15g, rzodkiewka 20g, herbata z lipy bez cukru 150ml (pszenica, żyto, jęczmień, mleko) |
Owoc / warzywo sezonowe 50g |
Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler) Makaron kokardki w sosie warzywnym z soczewicą posypany mozzarellą 180g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy |
Koktajl bananowo – wiśniowy z otrębami pszennymi 80g, wafelek ryżowy 1 szt (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce. |
“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"
32-010 Wysiołek Luborzycki
ul. Szkolna 1