Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 30-09-2024

662 kcal             

Chleb pełnoziarnisty 30g, masło 3g, ser żółty 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko)

JABŁKO

Zupa ogórkowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Pieczony kurczak, ziemniaki zapiekane, mini marchewka skropiona oliwą 50g,80g,50g  (-)

Kompot wieloowocowy                                           

Jogurt truskawkowy z siemieniem lnianym 80g, chrupki kukurydziane 3g (mleko)

WTOREK 

01-10-2024

846 kcal             

Płatki owsiane na mleku 150g , chleb słonecznikowy 30g masło 3g, krakowska sucha 20g, pomidor 20g (pszenica,  owies, żyto, mleko)        MARCHEW

Zupa koperkowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, ryż, brokuł gotowany  50g + 50ml,80g,50g  (jaja, gorczyca, mleko)

Kompot wieloowocowy                                           

Chleb pszenno-żytni 30g, masło 3g, pasta warzywna z soczewicą 20g, papryka 20g, herbata rumiankowa (pszenica, mleko)

ŚRODA

02-10-2024

                  803 kcal  

Bułka 30g masło 3g, pasta rybna 30g, ogórek 20g, herbata owocowa  (pszenica, żyto, mleko, ryba-szprotki)                       ŚLIWKA

Barszcz biały z ziemniakami 200g(pszenica, seler)

Makaron z sosem warzywno - mięsnym 180g (pszenica, seler)

Kompot wieloowocowy                                           

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 40g, herbata z cytryną (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

03-10-2024

                             

719 kcal           

Płatki jęczmienne na mleku 150g, chleb graham 30g masło 3g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka  20g (pszenica, żyto, jęczmień,  mleko)              BANAN

Zupa pomidorowa z ryżem 200g(seler)

Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka 50g,80g,50g  (pszenica, gorczyca, mleko)

Kompot wieloowocowy                                           

Rogal maślany, śliwka (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

04-10-2024                             

                819 kcal           

Chleb kukurydziany 30g masło 3g, twarożek 15g, papryka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (jęczmień, żyto, mleko)                        GRUSZKA

Krem z brokuła z grzankami 200g(pszenica, seler)

Racuchy z jabłkiem i sosem waniliowym 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                           

Budyń waniliowy z musem jagodowym 80g, jabłko ½ szt (pszenica, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

 

                      JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

07-10-2024

                   713 kcal             

Chleb rodzinny 30g, masło 3g, ser żółty 20g, ogórek kiszony 20g, bawarka 150g (pszenica, żyto, mleko)       JABŁKO

Żurek z kiełbaską i ziemniakami 200g(pszenica, seler)

Kurczak z ryżem i warzywami po chińsku 180g (seler, soja)

Kompot wieloowocowy                                            

Obwarzanek 1/3 szt, banan ½ szt (pszenica)

WTOREK 

08-10-2024

695 kcal             

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 3g, serek naturalny bieluch 15g, powidła śliwkowe 5g (pszenica, żyto, mleko)

POMIDORKI

Zupa ogórkowa z ryżem 200g (seler)

Kotlet de’volaille, ziemniaki, surówka z buraczków 50g,80g,50g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                           

Pizza z szynką, mozzarellą, papryką i kukurydzą ½  szt, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

09-10-2024

                  892 kcal  

Chleb serwatkowy 30g z masłem 3g, jajo 1/3  szt w sosie jogurtowo - majonezowym ze szczypiorkiem 20g, papryka 20g, bawarka  (pszenica, żyto, mleko, jaja, gorczyca)         BANAN

Krem z soczewicy i pomidorów z grzankami 200g (pszenica, seler)

Naleśniki z serkiem owocowym 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Weka 30g, masło 3g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g, herbatka owocowa  150g (pszenica, mleko)

CZWARTEK

10-10-2024

                             

776 kcal           

Płatki jaglane na mleku z żurawiną 230g, chleb pełnoziarnisty 30g,masło 3g, schab pieczony 20g, pomidor 20g, sałata  (pszenica, żyto, mleko)        ŚLIWKA

Zupa jarzynowa z ziemniakami 200g (seler)

Chilli con carne wieprzowo-wołowe z pomidorami, kukurydzą i fasolą,  kasza bulgur 120g, 50g (pszenica)

Kompot wieloowocowy

Sałatka owocowa 80g (jabłko, gruszka, ananas), jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi 60g (mleko)

PIĄTEK

11-10-2024                             

                724 kcal           

Chleb krajan z ziarnami 30g  masło 3g, pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, sałata,herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko)      GRUSZKA

Krupnik jęczmienny 200g(jęczmień, seler)

Łosoś w sosie śmietanowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona 80g, 80g, 50g (mleko, ryba - łosoś)

Kompot wieloowocowy

Domowy jogurt brzoskwiniowy 80g, wafel ryżowy 1 szt (mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

                      JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

14-10-2024

                   619 kcal             

Chleb krakowski 30g, masło 3g, ser żółty 20g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko)                               BANAN

Zupa kalafiorowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Gulasz drobiowy z papryką, kasza pęczak jęczmienny, ogórek kiszony 50g+30ml, 80g,50g  (jęczmień, seler)

Kompot wieloowocowy

Koktajl szarlotkowy z płatkami owsianymi na maślance 80g, wafle ryżowe 1 szt  (owies, mleko)

WTOREK 

15-10-2024

714 kcal             

Płatki ryżowe na mleku 150g, chleb graham 30g, masło 3g, szynka z pieca, ogórek 20g (pszenica, mleko)

ŚLIWKA

Zupa grysikowa 200g(pszenica, seler)

Pieczone nóżki z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jogurtu  50g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy                                    

Czekoladowa kasza manna z musem wiśniowym 80g, chrupki kukurydziane 3g (pszenica, mleko)

ŚRODA

16-10-2024

                  906 kcal  

Chleb pełnoziarnisty 30g, masło 3g, parówka drobiowa ½ szt, keczup 3g, pomidorki koktajlowe 30g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)                           JABŁKO

 

 

Barszcz czerwony z ziemniakami 200g(seler)

Penne z mięsem mielonym i warzywami 180g (pszenica)

Kompot wieloowocowy

Domowe ciasto marchewkowe 40g, kakao 150g (pszenica, jaja, mleko)

CZWARTEK

17-10-2024

                             

836 kcal           

Płatki owsiane na mleku 215g, chleb pszenno-żytni z czarnuszką 30g, masło 3g, krakowska sucha 10g, papryka (pszenica, żyto, owies, mleko)  

KALAREPA

Zupa z fasolki szparagowej z zacierką 200g(pszenica, jaja, seler)

Pierogi ruskie 180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Bułka cynamonowa ½ szt, śliwka (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

18-10-2024                             

                768 kcal           

Chleb kukurydziany 30g z masłem 3g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa  (pszenica, żyto, mleko, ryba-sardynki)           GRUSZKA

Krem z dyni i marchewki z groszkiem ptysiowym 200g (pszenica, jaja, seler)

Leniwe owsiane z musem malinowym  180g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Chleb słonecznikowy 3g, masło 3g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata ziołowa (pszenica, jaja, żyto, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

                      JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

21-10-2024

                   766 kcal             

Chleb pszenny z otrębami 30g masło 3g, domowy pasztet mięsno - warzywny 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko)           JABŁKO

Zupa brokułowa z kaszą jaglaną 200g(seler)

Makaron z białym serem i prażonym jabłkiem z cynamonem 180g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy

Chleb słonecznikowy 30g, masło 3g, pasta z suszonych pomidorów 15g, ogórek 20g, herbata rumiankowa (pszenica, żyto, mleko)

WTOREK 

22-10-2024

750 kcal             

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami 150g, chleb graham 30g z masłem 3g, ser żółty 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko)

MARCHEW

Zupa ziemniaczana 200g(seler)

Fileciki z kurczaka w sosie pomidorowym, kuksus perłowy, warzywa z pary z oliwą 50g+30g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Koktajl bananowo - wiśniowy 80g, biszkopty 10g (mleko, pszenica, jaja)

ŚRODA

23-10-2024

                  756 kcal  

Bułka 30g z masłem 3g, pasta jajeczna z kukurydzą 15g, papryka 20g, kakao  (pszenica, żyto, mleko, jaja)

BANAN

Zupa pomidorowa z ryżem 200g(seler)

Sznycel wieprzowy pieczony, ziemniaki, buraczki zasmażane 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                           

Tosty z serem i szynką ½ szt, kalarepa 20g, herbata ziołowa (pszenica, mleko)

CZWARTEK

24-10-2024                

608 kcal           

Chleb serwatkowy 30g z masłem 3g, szynka z indyka 20g, pomidor 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)

GRUSZKA

Zupa ogórkowa z makaronem 200g(pszenica, seler)

Indyk pieczony w jarzynach, ryż, surówka z rzodkiewki i jabłka  100g, 80g, 50g (mleko)

Kompot wieloowocowy

Galaretka jogurtowo - truskawkowa 80g, herbatniki 10g (pszenica, jaja, mleko)

PIĄTEK

25-10-2024                             

                686 kcal           

Płatki kukurydziane na mleku 150g, chleb pszenno-żytni 30g z masłem 3g, twarożek pomidorowy 15g, ogórek 20g  (pszenica, żyto, mleko)                       ŚLIWKA

Zupa jarzynowa z zacierką 200g (pszenica, jaja, seler)

Ryba panierowana, ziemniaki, mini marchew 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, ryba-miruna)

Kompot wieloowocowy

Paluch drożdżowy ½ szt, jabłko ½ szt (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

                      JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK 

28-10-2024

                   792 kcal             

Chleb serwatkowy  30g, masło 3g, ser żółty 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko)                         GRUSZKA

Zupa pieczarkowa z ryżem 200g(seler)

Spaghetti bolognese 180g (pszenica, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy

Jogurt truskawkowy 120g z owsianym crunchem 30g (mleko, owies)

WTOREK 

29-10-2024

769 kcal             

Płatki owsiane na mleku 230g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 3g, krakowska sucha 10g, ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, owies, mleko)               POMIDORKI

Rosół z makaronem 200g(pszenica, seler)

Kotlet z indyka z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka 50g, 80g, 50g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                           

Domowe gofry 30g, dżem malinowy 20g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko)

ŚRODA

30-10-2024

                  792 kcal  

Chleb pełnoziarnisty 30g z masłem 3g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka 20g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, jęczmień, mleko)       BANAN

Zupa kalafiorowa z zacierką 200g(pszenica, jaja, seler)

Pampuchy i sosem jogurtowo - jagodowym 180g (mleko, pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy

Weka 30g, masło 3g,  pasta drobiowo - warzywna 15g, papryka 20g, herbata rumiankowa (pszenica, żyto, mleko)

CZWARTEK

31-10-2024

                             

694 kcal           

Chleb graham 30g z masłem 3g, pasta twarożkowa z tuńczykiem 15g, ogórek kiszony 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko, ryba - tuńczyk)        JABŁKO                     

Barszcz czerwony z ziemniakami 200g(seler)

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna wiejska, surówka szwedzka 80g,80g,50g (jęczmień)

Kompot wieloowocowy          

Ryż na mleku z musem truskawkowym 80g, biszkopty 10g, (pszenica, jaja, mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. Szczegółowy wykaz składników jest dostępny w placówce.

 

Data dodania: 2021-12-20 14:25:11
Data edycji: 2024-09-30 08:25:00
Ilość wyświetleń: 9120

“Kiedy śmieje się dziecko śmieje się cały świat"

Janusz Korczak
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej